Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Πως ξεχωρίζουμε τα καλά σκυλιά;

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από ιστοσελίδα για τη Κυνηγεσία και Κυνοφιλία . Οιαδήποτε ομοιότητα με άλλα πράγματα και καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα.

Πολλοί από εμάς θα θελήσουν να ανανεώσουν τις ομάδες των σκυλιών τους ή να αντικαταστήσουν κάποια σκυλιά με νέα κουτάβια, επειδή τα προηγούμενα αποδείχτηκαν ανάξια των προσδοκιών τους.

Επίσης πολλοί νέοι κυνηγοί θα αναζητήσουν εναγωνίως κουτάβια, χωρίς όμως να έχουν την εμπειρία, μα ούτε και τα σωστά κριτήρια επιλογής, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά τα σκυλιά, να αποδειχτούν αργότερα ακατάλληλα και ανεπαρκή για το κυνήγι. Πόσοι από εμάς δεν έχουν εναποθέσει κατά καιρούς τις ελπίδες τους σε νεαρά σκυλιά, που στη συνέχεια κατάλαβαν ότι έκαναν μόνο για παρέα δίπλα στο τζάκι ή στην καλύτερη περίπτωση για μια βόλτα στο πάρκο;

Πώς μπορούμε όμως να ξεχωρίσουμε τα καλά σκυλιά και θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες κακής επιλογής και κατ’ επέκταση αποτυχίας; Μα φυσικά βάζοντας κάποια στάνταρ κριτήρια στις επιλογές μας και εμμένοντας σε αυτά, χωρίς να δείχνουμε σημάδια υποχωρητικότητας και διαλλακτικότητας στη θέα κάποιων χαριτωμένων κουταβιών ή στα παχιά λόγια κάποιων ερασιτεχνών ή επαγγελματιών κυνοτρόφων.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

και ειδικά για τους κυνηγούς!
αν το κουτάβι αποδειχθεί ατάλαντο για κυνήγι μην το πετάτε στο δρόμο!!!

ellinida είπε...

Πυροβολήστε το! (Ναι έχω δει να πυροβολούν κυνηγετικό σκύλο)

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Δίκιο έχετε αγαπητές επισκέπτριες. Πάντως, αυτό το απόσπασμα, το έβαλα πιστεύοντας ότι όλοι εσείς οι φίλες και φίλοι που θα το διαβάζατε, θα το βλέπατε περισσότερο αλληγορικά παρά κυριολεκτικά. Μάλλον δεν τα κατάφερα!