Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Αναζητείται παλιός συμφοιτητής

Αναζητείται παλιός συμφοιτητής. (Κατά προτίμησιν, να μην έχει παραμείνει ΕΚΚΕ !)
Βόλτα στο Πολυτεχνείο. Είναι 17 Νοεμβρίου μεσημέρι, δεν έχει αρχίσει ακόμα ιδιαίτερα πολύς κόσμος να συγκεντρώνεται και είπα να θυμηθώ μια αντίστοιχη βόλτα κάπου 20 χρόνια πριν.

Δεκάδες παιδιά από όλες τις τάσεις της αριστεράς έχουν καταλάβει με τα τραπεζάκια τους το χώρο απέξω αλλά και μέσα στο Πολυτεχνείο. Αποφεύγω χαμογελαστά τις προτροπές νεαρών της ΚΝΕ να αγοράσω επαναστατικά κουπόνια. Είναι ακόμα η πολυπληθέστερη φατρία, συλλογίζομαι... Μόνο που τώρα στα ταγάρια έχει προστεθεί και κάνα βαψιματάκι χειλιών και νυχιών και βέβαια και το σχετικό κινητό.

Γενικότερα τα στυλ έχουνε ανακατευτεί και δεν είναι εύκολο πάντα να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε. Βέβαια οι μαύρες και κοκκινόμαυρες παρέες έχουνε ακόμα εκείνο το βλοσυρό και αποφασιστικό ύφος, το οποίο ίσως τους επέτρεψε να έχουνε ρεζερβάρει τις καλύτερες γωνιές, με πρώτη εκείνη στη Στουρνάρη !

Σε μια κολώνα λίγο πιό μακρυά, να και μια ακόμα ευφάνταστη αφίσσα της περιβόητης για τις αφισσοκολλητικές ικανότητες (αλλά και κάποια νταραβέρια στελεχών της με ..Σούπερ Μάρκετ) ΑΚΕΠ. Είχε πρωτοκατέβει στο στίβο του εξωκοινοβουλευτισμού με το περίφημο σύνθημα "Οι εργάτες θέλουν Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Τώρα, σαν απάντηση ίσως στις κατηγορίες αυτές (βλέπε σχετικό άρθρο στον ΙΟ της Ελευθεροτυπίας με τίτλο Αρχίστε την επανάσταση από τα σουπερμάρκετ), κάνει εντυπωσιακή επανεμφάνιση με ένα εξίσου πιασιάρικο σύνθημα: "Αδιανέμητα Όλα, Να τα Έχετε Όλοι" , πού όπως μας πληροφορεί προέρχεται από τη ρήση του Πυθαγόρα "Αδιανέμητα, Πάντες Κατέχετε". Και η πρωτότυπη αφίσσα ολοκληρώνεται, με την αναγραφή αριθμού κινητού κάτω από λογότυπο της οργάνωσης!

Κατά τα άλλα, σκυφτές μανάδες εξηγούσαν χαμηλόφωνα στα βλαστάρια τους το "νόημα της μέρας¨ και δεν άντεξα να κάνω τον παραλληλισμό με τις δικές μας μανάδες, σε αντίστοιχες στάσεις και ύφος να μας εξηγούν στην εκκλησιά τα μαρτύρια των εικονιζόμενων Αγίων..

Εξερχόμενος , στα μεγάφωνα ακούστηκε ο επαναστατικός χαιρετισμός του Μ-Λ ΚΚΕ και άσχετο, αλλά ο νούς μου έτρεξε σε παλαιό συμφοιτητή με σχετικά ..παρόμοια φρονήματα (λέγε με Εκκετζή). Τι να γίνεται άραγε αυτή η ψυχή;



Δεν υπάρχουν σχόλια: