Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ξαναβρίσκοντας τη Ψυχεδέλεια στο Διαδίκτυο


Πούν’ τα χρόνια ‘κείνα τα παλιαααά…

Πρωτοήρθα νωρίς σε επαφή με το Διαδίκτυο, στο χώρο της δουλειάς τα μέσα του ’90... Θυμάμαι να κοιτάω απορημένος τα νυμφίδια της γραμματείας να κρυφογελάνε μπροστά από την οθόνη τους (ΜΙΑ οθόνη είχε όλο το γραφείο..). Μετά κατάλαβα ότι τσιλημπουρδίζανε ηλεκτρονικώς σε κάποια πρωτόγονη μορφή chat.

Αργότερα, στις αρχές του ‘00 κόλλησα για τα καλά με την όλη ιστορία. Ήταν βλέπεις η εποχή της άνθησης των προσωπικών ιστοσελίδων. Σήμερα, κόβω βόλτες στο συνάφι των blogs μα και μαθαίνω πράματα και θαύματα από τους σημερινούς πιτσιρικάδες στη δουλειά κυρίως για μουσικές και κατεβάσματα.. Να μερικά:
Για εγχώριους Ρ-Σ, το
http://www.e-radio.gr έχει μια πολύ εύχρηστη κατηγοριοποίηση . Όμως , ο αρχηγός των Ατάκτων της Πρωτευούσης μου γράφει για www.radiopicker.com όπως επίσης, για απίστευτες - λέει-μουσικές και pod casts το http://www.bbc.co.uk/radio/
Για κατεβάσματα μουσικής μία Μπουμπού μου είπε για το http://www.utorrent.com (από όπου κατεβάζεις το σχετικό προγραμματάκι, για να επιλέγεις και να κατεβάζεις) ενώ ένας πιο ψαγμένος Μπεμπέκος μου αντιπρότεινε το http://www.emule.com Για να ακούσεις τα κατεβασμένα, μποθ μου συστήσανε το http://www.winamp.com

Και ρωτάς τώρα εσύ: Ναί αλλά ποιά κομμάτια;; Ψάχνοντας ανακάλυψα το
http://wm03.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=73:20 που είναι μια υπέροχη και πλούσια μουσική εγκυκλοπαίδεια στα Αγγλικά. Και νάμαι εδώ, στη σκοτεινή μου γωνιά, να ξανακούω νυχτιάτικα κάτι αθάνατες παλιοσειρές που ακούνε σε ονόματα όπως Cream, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Traffic, Jethro Tull, King Crimson, Moody Blues..

Μετά το μάτι μου πέφτει στο ρολόι. Το κέρατό μου πώς ξυπνάω αύριο το πρωί;; Με βαριά καρδιά, κλείνω το Πισί, πετάω το τζάκετ και τα τζην, σβήνω τα τσιγάρα και με τά χίλια ζόρια ξεγλυστρώ από κάτι εναλλακτικές γκόμενες που δεν έλεγαν να με χορτάσουν με τίποτα. Ρε κορίτσια, ηρεμείστε. Θα τα ξαναπούμε σε λιγάκι, στον ύπνο μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: