Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Κι’ όμως συμβαίνουν και θετικά πράγματα

Happy News vs Reality

Υπό προϋποθέσεις, η εκλογή του 33χρονου Α. Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού, μπορεί να βοηθήσει στον «εξευρωπαϊσμό» της πολιτικής ζωής και τη κάλυψη –τμήματος- του κενού πολιτικής εκπροσώπησης που υπάρχει. Η κυριότερη προϋπόθεση βέβαια, είναι η διατύπωση συγκεκριμένων εναλλακτικών θέσεων..

Μα και στην «άλλη», στην απέναντι πλευρά του ποταμού, ήδη το καινούργιο γεννήθηκε. Αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί, η μικρή «Φιλελεύθερη Συμμαχία» είναι ένα σχήμα με ριζοσπαστικές θέσεις (χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρότασή του με τίτλο " Όχι ένα πάρκο Ελληνικού ! Γεμίστε την πόλη πάρκα!» , αξιόλογη διαδικτυακή δράση και με Πρόεδρο τον μόλις 30 ετών Φ. Περλικό.

Κάπου ανάμεσα, στο λεγόμενο χώρο της «κεντροαριστεράς» ο Μ. Ανδρουλάκης δίνει τα ρέστα του στη θέση του
Νο 42 προτείνοντας μια «Νέα Δημόσια Διαχείριση η οποία συνδέει τις χρηματοδοτήσεις με τα τελικά αποτελέσματα για την κοινωνία» καθώς και για «..προγραμματικά συμβόλαια της κυβέρνησης με τους αυτόνομους ή ημιαυτόνομους φορείς δημόσιου συμφέροντος.»

ΥΣ:
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φιλελεύθερο blog http://e-roosters.blogspot.com φιγουράρουν μεταξύ άλλων και το blog του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το blog του Μ.Ανδρουλάκη, ο οποίος με τη σειρά του, φιλοξενεί στο δικό του ιστολόγιο link για το e-roosters !


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε ποιον θεωρεί "λαϊκιστή" ο "εκλεκτός" των ΜΜΕ, ανεπάγγελτος Ξετσίπας, βολεμένος εχθρός του συλλογικού ελέγχου:
http://www.youtube.com/watch?v=abNaz5G62V8
http://www.youtube.com/watch?v=Wl68JSX36vM

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Μου αρέσει η κριτική, το χιούμορ, η ειρωνία.
Οι βαριοί χαρακτηρισμοί και οι υπερβολές όως όχι !

Ανώνυμος είπε...

1. Πού είναι οι βαριοί χαρακτηρισμοί και οι υπερβολές; Καταδικάζει ή όχι την ελιτίστικη συμπεριφορά (του);
2. Μήπως είναι προτιμότερη η οποιαδήποτε μη-επιθετική κριτική από τα σκιάχτρα που εμποδίζουν τις συλλογικές αποφάσεις, των οποίων ο Ξετσίπρας είναι δηλωμένος εχθρός;
Ας μας διαψεύσει με έργα αντί για τη συνήθη ψευτοδημοκρατική αριστερή φρασεολογία.
Εσύ, τουλάχιστον, δημοσιεύεις και την κριτική, ενώ αυτός τι έχει κάνει για τους φτωχούς;;; Ό,τι κι ο πάμπλουτος Αλαβάνος...

Ανώνυμος είπε...

Για κάθε φίλο της κατασυκοφαντημένης, αλλά απτόητης άμεσης δημοκρατίας:
http://www.handsoffvenezuela.org

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

ΟΚ! όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Σε λίγους μήνες, θα φανεί αν έχει θέσεις εναλλακτικές ή αν απλώς συνεχίζει μια λογική στυλάτης διαμαρτυρίας..

Ανώνυμος είπε...

Xo xo! Η πλάκα είναι να πέσουν τα στοιχήματα από τώρα, όχι μετά!

Afr.