Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Εις μνήμην του Ψηλού


Γειά και πάλι, μετά από μακροβούτι πηξίματος και μικροβούτι διακοπών.

Για συμφοιτητή που έφυγε έξαφνα και που δεν έτυχε να ξανανταμωθούμε εδώ και εικοσιτόσα χρόνια, γράφω αυτό το post. Οπότε και τον θυμάμαι χαμογελαστό, νέο, ψηλό, λίγο σκυφτό, ψιλο-αξύριστο και με το μισό βιπεράκι ανα χείρας (το άλλο μισό το διάβαζε παράλληλα κάποιος άλλος ) από την αγαπημένη του σειρά S.A.S με ήρωα τον πρίγκηπα Μάλκο Λίγκε ( Son Altesse Sérénissime, le prince Malko Linge ). Η Αυτού Υψηλότης του-ο Πρίγκηψ όχι ο Ψηλός- αναγκαζόταν να εκτελεί κάποιες ειδικές κατασκοπευτικές αποστολές για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανακαίνιση εκείνης της ρημάδας της ανατολικής πτέρυγας του πύργου του στην Αυστρία, πού όλο τέλειωνε και τελειωμό δεν είχε.. Κι' όλα αυτά ο Ψηλός, όχι απλώς διαβάζοντας αλλά κραδαίνοντας υπερηφάνως το βιπεράκι του και κυτώντας περιφρονητικά τον κουλτουριάρικο περίγυρό του, που τσακωνότανε για Μπερλιγκουέρ και Αλτουσέρ!

ΥΣ
  1. Τελικά το χάσμα ημών και υμών δεν ήταν και τόσο μεγάλο.. Το ξέρατε ότι οι μεταφράσεις των περιπετειών του Μάλκο στα Ελληνικά ήταν της Τασσώς Καββαδία;; Δες τι λέει σχολιαστής σε αυτό το blog στη Lifo

  2. Και όχι μόνο δεν είναι μεγάλο αλλά είναι απίστευτα μικρό: μόλις αλλάξαν κάποιες συνθήκες ο ίδιος άνθρωπος, ο δικός μας ο Ψηλός, μεταμορφώθηκε από ψιλο-περιθωριακό φοιτητή σε αριστούχο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: