Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Μπάλα και πολιτική

Τί δουλειά έχει η κοινωνική κριτική με τη μπάλα ;

Να με συμπαθάτε αν δεν μπορώ να αποδώσω πλήρως με λέξεις το γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο χωρίς να χάνει την -όποια- σοβαρότητά του, αλλά εγώ το θεωρώ δεδομένο. . Οπότε πάω ένα βήμα παρακάτω και υποστηρίζω ότι παντού άρα και στο ποδόσφαιρο μπορείς να συμμετάσχεις διατηρώντας στο ακέραιο τις ευαισθησίες σου και τη κριτική ματιά. Πέρα από την ομορφιά της χθεσινής εμφάνισης του Ολυμπιακού, θέλω να αναδείξω σε αυτό το ποστ το πόσο σημαντικό είναι η αλλαγή -σε βαθμό εμπέδωσης πιά- νοοτροπίας και ψυχολογίας. Ένα κλικ δηλαδή που έκανε ένα άθροισμα παιχτών ενιαία ομάδα . Και ένα δεύτερο κλικ που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας από συμπαθή loser σε αντάρτη-νικητή.


Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για νομίσουμε ότι αφορά μόνο το χώρο του ποδοσφαίρου.. Αφορά και το πιστεύω ακράνδατα, τη δουλειά μας, την ίδια μας τη ζωή, αφορά όλη τη χώρα.

Μας χρειάζονται 2 κλικ και εδώ: ένα, να γίνουμε (μέσα από τη σύνθεση και τον όραμα-στόχο) από ένα σπαρασσόμενο από ιδιωτικά "θέλω" συνοθύλευμα , σε μια χώρα με ενιαία και σταθερή στρατηγική. Και ένα δεύτερο κλικ, για να αλλάξουμε από πτωχο-μικρομεσαίος συγγενής της ΕΕ σε χώρα -πρωταγωνιστή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δουλειά μπροστά σου, χε, χε!

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Όντως!
Και δεν ξέρω αν έχω την απιτούμενη υπομονή.