Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Τσίπρας: ηγέτης ή ζεν πρεμιέ ;


ο Θείος έχει την υπομονή να περιμένει με τη σοκοφρέτα ανά χείρας, όσο και αν χρειαστεί..

Η διαδραστική συνέντευξη του υποψήφιου για την προεδρία του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα έγινε σήμερα 6 με 7 :30 το απόγευμα και την παρακολούθησαν online κάπου 360 χρήστες κατά μέσο όρο ( * )

Η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Η διαδικτυακή συνέντευξη αντιμετωπίστηκε από τον Α.Τσίπρα σαν να ήτανε τηλεοπτική (όπου η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλός σε παρουσίαση και ουσία) και μάλιστα ερασιτεχνικού καναλιού.. Νομίζω ότι θα έπρεπε να έπαιρνε υπόψη το μέσο: το Διαδίκτυο θεωρητικά του ταιριάζει άρα τον περίμενα να είναι πιο αντισυμβατικός, πιο διαδραστικός, πιο σύντομος, με σύγχρονη θεματολογία. Το διαδικτυακό «κοινό» από την άλλη (ακριβέστερα όσοι έγραφαν σχόλια στο chat) ήτανε αρκετά ζωντανό και ορεξάτο. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις οι φάτσες από τα τελευταία θρανία, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία έκαναν καζούρα, γέλαγαν. Άθελά τους οι καλοί μαθητές επιδοκιμάζοντας στο στυλ «Συγχαρητήρια στους συντελεστές», «Μπράβο Αλέξη !», ενίσχυαν άθελά τους ένα καφενειακό κλίμα που αποδομούσε το ίματζ του υποψηφίου.

Συνειδητοποιώ, ότι ακόμα και το σχόλιο τούτο δεν ξεφεύγει από το να στέκεται αρκετά στην εικόνα του υποψηφίου και όχι τόσο σε συγκεκριμένες θέσεις που εξέφρασε..(μήπως επειδή αρκετές φορές μού ακούγονταν αδιάφορες ή παρωχημένες;). Πάντως, η σύγχρονη νεοελληνική κοινωία του λιγοστού Άρτου και του πολλού Θεάματος,- και ο καθένα από εμάς-αναζητά νέα αστέρια και ο Α.Τ φαίνεται ότι είναι ένας πολλά υποσχόμενος ζεν πρεμιέ. Το αν θα καταφέρει τελικά να ξεφύγει από την εικόνα του, είναι ένα στοίχημα που δύσκολα θα κερδίσει (αλλά όχι και ακατόρθωτο)

Η διαδοχή του Α.Τ στην ηγεσία του Συνασπισμού πρόλαβε ίσως κάποια μεταγραφή τύπου Βούγια. Μόνο που η περίπτωση Δαμανάκη, δείχνει ότι ο Θείος έχει την υπομονή να περιμένει με τη σοκοφρέτα ανά χείρας, όσο χρειαστεί..

( * ) Μεταδόθηκε ζωντανά από 2 «κανάλια» το
http://ustream.tv/channel/metablogging-radio--tv και από το http://www.mogulus.com/metabloggingradiotv ενώ οι «θεατές» μπορούσαν με ταυτόχρονη χρήση chat να σχολιάζουν παράλληλα με τη συνέντευξη, γράφοντας σύντομες ατάκες΄.
Στο blog "Μετά την εφημερίδα"
http://tsimitakis.wordpress.com , ( ο tsimitakis είχε τη τεχνική ευθύνη της όλης ιστορίας) μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τις 15 αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις από ένα σύνολο 170 που υποβλήθηκαν και που έπιαναν αρκετά θέματα της εποχής όπως παιδεία, εργασιακά, δημόσιος τομέας, συνεργασία με άλλα κόμματα, εθνικά θέματα (δεν είδα όμως αναφορές για Διαδίκτυο, νέες τεχνολογίες, περιβάλλον καινοτομία ) Επισκεπτόμενοι τα παραπάνω κανάλια μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη.

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

εχω βαρεθει να βλεπω στημενα πραγματα...Ελεος δηλαδη....

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Δεν ξέρω αν ήταν στημένο. Πάντως δεν έβγαζε φρεσκάδα, κάτι το νεανικό ή ξεχωριστό.

greekalert είπε...

ελπίζουμε να μας δωθεί ο χώρος για να διαφωνήσουμε με το πόσο καλή συνέντευξη ήταν...
http://www.greekalert.com/2008/01/blog-post_07.html

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

...@greekalert: Αγαπητέ φίλε, πολύ ευχαρίστως να καταθέσεις την άποψή σου και να τη δημοσιεύσω.

KitsosMitsos είπε...

Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον σαν πείραμα. Ίδωμεν.
Την καλησπέρα μου.

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Γεια σου Κιτσομιτσάκο :-)