Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΧΧΧ

Μετά τις αποκαλύψεις για συκοφαντικές επιθέσεις και μάλιστα στα όρια του εκβιασμού, από κάποια συγκεκριμένα παρα-δημοσιογραφικά blogs, φαίνεται να υπήρξαν κάποιες προτάσεις για σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έβαζαν φρένο σε τέτοιες καταστάσεις. Μόνο που το "φάρμακο", υπάρχει φόβος να είναι τόσο δυνατό, που εκτός από την "αρρώστεια" ξεμπερδέψει μια και καλή και τον ίδιο ..τον ασθενή !

Τις νομοθετικές ρυθμίσεις διέρρευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στις 25/2 και προκάλεσαν την ανησυχία ενός σημαντικού τμήματος των bloggers, θεωρώντας και όχι αδίκως ότι υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Έτσι, σχετικό Δελτίο Τύπου με τίτλο "Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs", κυκλοφόρησαν στις 2 Μαρτίου 2008 δύο ομάδες πολιτών -bloggers:
  • Η ομάδα freebloggers: Ζαφείρης Καραμπάσης (chocolatehorizon at yahoo.gr), Θωμάς Τζήρος (tom.tziros at gmail.com) και η

  • Πρωτοβουλία digitalrights.gr : Αστέρης Μασούρας (asterios at gmail.com)

Φυσικά, συμφωνώ και προσυπογράφω. Η μόνη μου -αλλά σημαντική- επιφύλαξη αφορά στο γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση προτού κυκλοφορήσει ένα τέτοιο κείμενο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: