Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η αισιοδοξία των μικρών πραγμάτων

Το πιό εύκολο είναι να γκρινιάζουμε. Το πιο ελπιδοφόρο όμως είναι να εμπνεόμαστε και να πράττουμε αναλόγως. Από τα πολλά "μικρά" που συμβαίνουν γύρω μας. Που δεν θα γίνουν ποτέ πρωτοσέλιδα, για αυτό πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις. Αλλά που υπάρχουν παντού: στη κοινωνία, στην αγορά ακόμα και στη πολιτική:


"Εμπορευματικές μεταφορές. Το μικρό αλλά εξαιρετικά ελπιδοφόρο είναι ότι υπέρ της απελευθέρωσης ψήφισε και ένα κομμάτι της Αριστεράς. Μπορεί στα κανάλια να είδαμε μόνο τον κ. Λαφαζάνη να αγορεύει υπέρ της συντεχνίας, αλλά υπάρχει και η Δημοκρατική Αριστερά, που δεν δείλιασε να θυσιάσει το μικροκομματικό της συμφέρον. Αυτό είναι μια ποιοτική αλλαγή στον τόπο. Η Ελλάδα αποκτά και έλλογη Αριστερά"....


.... "Το μικρό αλλά εξαιρετικά ελπιδοφόρο είναι η εταιρεία Indifex του τριαντάχρονου Δημήτρη Γλέζου, που από την Πάτρα πουλάει λογισμικό και τεχνογνωσία σε όλο τον κόσμο. «Δεν μπορούμε να μένουμε μια ζωή στη μιζέρια και στην αναμονή να κάνει κάτι το κράτος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δρόμοι και ευκαιρίες», λέει ο ίδιος. "


Αποσπάματα από άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: