Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι άναψε ένα φως

Ωραίο σύνθημα για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε αλλά και ότι πρέπει για τίτλος συζήτησης: Ομιλία και σχετική συζήτηση, οργανώνουν η Εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» και οι φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας «Κήπος της Θεσσαλονίκης», με τίτλο «Αντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως». Όλα αυτά τα ωραία, τη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στις 8:30 το βράδυ, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου ΕΞΕΛΣΙΟΡ (Μητροπόλεως 23 και Κομνηνών γωνία) στη Θεσσαλονίκη. Η περιήγηση στις σχετικές ιστοσελίδες είναι εξόχως ενδιαφέρουσα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=i_N7yPsK49c
Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' ....(μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε ευρωπαίοι-υπερπληθυσμιακοί αφροασιάτες, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII
http://www.edugate.gr/content/sos-ifaisteiakos-xeimonas-

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

"Aναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα", φαντάζει ως εναλλακτική που όμως θέλει συμπλήρωμα..Έτσι δεν είναι;