Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Παρουσίαση Στέφανου Μιχιώτη

Είχα καιρό να βιώσω κάτι διαφορετικό και όπως συμβαίνει πάντα, ήρθε τη κατάλληλη στιγμή (προσέχω τα σημάδια..). Σαν αρχή, θα μου επιτρέψετε να σας συστήσω τον κ. Στέφανο Μιχιώτη, Εισηγητή ενός εξαιρετικού Σεμιναρίου που είχα τη χαρά να συμμετάσχω και στον οποίο οφείλω την έμπευση για το παρόν ιστολόγιο:

Ο Στέφανος Μιχιώτης εργάζεται ως εκπαιδευτής ενηλίκων και οργανωσιακός σύμβουλος. Σπούδασε μηχανικός διοίκησης MSc στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1985) κι έκτοτε έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εξειδίκευσης και απόκτησης δεξιοτήτων σε διάφορους τομείς. Σήμερα εκπονεί το διδακτορικό του στη περιοχή των αρχετύπων της οργανωσιακής αλλαγής (University of Greenwich).

Αρχικά παρείχε υπηρεσίες συμβούλου οργάνωσης και διοίκησης, στα πλαίσια έργων που υλοποιούσε σε συνεργασία με ΑΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και αναπτυξιακές εταιρείες, καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Μερικά από τα πιλοτικά έργα που σχεδίασε και διοίκησε στην σχεδόν εικοσαετή καριέρα του, αξιολογήθηκαν ως βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη, ενώ άλλα αποτέλεσαν πρότυπο εκτεταμένης εφαρμογής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Έχει επίσης σημαντική εμπειρία στη σχεδίαση και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχοντας διατελέσει διευθυντής ή σύμβουλος δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων και κέντρων κατάρτισης. Ακόμη έχει εκτεταμένη συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών και ερευνών διεπιστημονικού χαρακτήρα.

Στη παρούσα φάση το ενδιαφέρον του εστιάζεται στις θεωρίες Πολυπλοκότητας και Χάους και αυτής των Αρχετύπων, καθώς και στις εφαρμογές που έχουν σε ζητήματα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, μετάδοσης της γνώσης και προώθησης της αλλαγής, καθώς και σχεδίασης βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής, facilitator και σύμβουλος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια μιας εξειδικευμένης εταιρείας που πρόσφατα δημιούργησε.
Μετέχει σε διάφορες επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις και μητρώα, καθώς και σε διεθνείς κοινότητες και δίκτυα γύρω από τα ενδιαφέροντά του. Αγαπά τα ταξίδια και έχει ζωηρό ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία, τη μυθολογία και τα συστήματα συμβολισμών.

Στοιχεία επικοινωνίας: email: stefanos@tetras-consult.gr τηλ: 210 8132633, 6944 205306.

Δεν υπάρχουν σχόλια: